Stourport

Aan het eind van de middag kwamen we in Stourport aan en we moesten water hebben, dus daar maar eens gevraagd waar we aan konden leggen voor de nacht. Toen kwamen Roger en Sandra eraan, zo heten die boaters die we al sinds vanmorgen steeds tegenkwamen, ze wilden ons net vragen of ze tegen ons aan mochten komen liggen, toen Kees al aan de zijkant stond om ze een helpende hand te reiken. Er stonden voor die mensen al een aantal kennisen te wachten en later kwamen er nog een stel vrienden bij. We hebben het stoepje waar we aan lagen omgedoopt tot "beer garden" en we zaten met zijn allen in een lange rij onder de boom in de schaduw.

Fish & Chips with mushy peas... Het dorpje was aardig en we hebben er een coffeeshop gevonden waar ze goeie cappucino verkochten. Die hebben we op het terrasje opgedronken en dan kijk je je ogen weer uit. Het verschil tussen arm en rijk is daar duidelijk te zien. Het was een komen en gaan van allerlei soorten mensen.

Twee zgn staircase locks. Dat is een sluis met drie deuren en twee kamers. We moesten de 1e vol laten lopen en de 2e leeg laten lopen, boot erin, deur dicht en water weg laten lopen in de 2e sluis. Dan konden we doorvaren, want het niveau van het water was gelijk. Dan de 2e sluis weer leeg laten lopen. Dat dus 2x achtereen.

Klik op een foto of hier voor de volgende pagina.
[Begin] [Kanalen] [Stourport] [Bliss] [Severn] [Avon]